Ukrajina bi mogla dobiti prvih deset tenkova Abrams sredinom septembra

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2023, 16:04

Ukrajina bi mogla dobiti prvih deset tenkova Abrams sredinom septembra

Sredinom septembra, oružane snage Ukrajine mogle bi dobiti prvih deset američkih tenkova M1 Abrams od 31 obećanog kijevskoj vladi, piše list Politiko pozivajući se na zvaničnike Pentagona.
Prema izveštaju, tenkovi su već isporučeni Nemačkoj i biće isporučeni Ukrajini nakon popravke. „SAD su posvećene ubrzavanju isporuke 31 tenka Ukrajini do jeseni“, izjavio je portparol američke vojske za Evropu i Afriku pukovnik Martin O’Donel, citira list. Prema njegovim rečima, 200 ukrajinskih tenkista završilo je obuku za korišćenje M1 Abrams u američkim bazama za obuku u Nemačkoj. Oni sada rade na tome da osiguraju da ostanu vešti sa tenkovima u vojnoj bazi Grafenver u Nemačkoj „sve dok tenkovi ne budu spremni za bojno polje“, izjavio je O’Donel, a citira Politiko.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rojters: SAD prvi put šalju Ukrajini municiju sa osiromašenim uranijumom

Izvor: VOA, 01.Sep.2023

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena prvi put će Ukrajini poslati kontroverznu municiju koja sadrži osiromašeni uranijum i može da probije oklop, prenijela je agencija Rojters pozivajući se na dokument u koji je imala uvid i potvrdu dva američka zvaničnika. Municija, koja bi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.