Ukrajina: Zauzeli FOTO

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 11:42

Ukrajina: Zauzeli FOTO

Ukrajina saopštila da su zauzeli četvrto selo u grupi naselja na jugoistoku, dan nakon što je objavljeno da su postignuti prvi, mali uspesi kontraofanzive.

Na neproverenim video snimcima koji su objavljeni da društvenim mrežama vide se ukrajinski vojnici dok podižu ukrajinsku zastavu u selu Storoževu u Donjeckoj oblasti i ministar odbrane koji se zahvalio 35. zasebnoj brigadi marinaca za taj vojni uspeh, prenosi Rojters.

Ukrajina se nada da će ponovo preuzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delove zemlje na istoku i jugu i ugroziti kopneni most koji Rusija koristi za snabdevanje okupiranog poluostrva Krim.

Rusija, koja je prošle nedelje potvrdila da je počela kontraofanziva, prikazuje ukrajinske vojne napore kao neuspšne objavljujući snimke uništenih borbenih vozila i tenkova američke i nemačke proizvodnje.

Rojters nije uspeo nezavisno da proveri situaciju na bojnom polju.

Ukrajina je u nedelju saopštila da su njene snage oslobodile tri sela - Blagodatne, Neskučne i Makarivka, koja se nalaze na rubu Donjecke i Zaporoške oblasti, kao i Storoževo koje se nalazi u blizini Blagodatne.

Ukrajinsko napredovanje, ako bude potvrdjeno, izgleda skromno s obzirom da je Makarivka na oko 5 kilometara od linije fronta i 90 kilometara od južnog pristupa ruskom mostu na Azovskom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina: Oslobođeno sedam naselja u kontraofanzivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2023

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar izjavila je danas da su ukrajinske snage ostvarile dalji napredak u kontraofanzivi pokrenutoj prošle sedmice i da su do sada oslobodile ukupno sedam naselja od ruske okupacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.