Ukrajina: Vojska sprema veliki napad na Donjeck!

Izvor: NaDlanu.com, 07.Avg.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Vojska sprema veliki napad na Donjeck!

Deo ukrajinskih snaga probio se u grad Miusinsk. Proruske snage u Donjecku nastavile su borbe u toj oblasti i jačaju pozicije

Ukrajinska vojska priprema napad na Donjeck i grad Makevka i zato premešta velike količine artiljerijskog oruđa i znatan broj vojnika, saopštila je danas pres služba samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Ukrajinska vojska je sinoć granatirala zapadna i južna predgrađa >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Donjecka. Žestoke borbe vodile su se tokom jučerašnjeg dana u oblasti između grada Snežnoje i sela Dmitrovka, javlja Itar-Tas s.

Proruske snage su porazile dve jedinice ukrajinskih snaga koje su napuštale selo Ðakovo u regionu Luganska, navela je pres služba.

Deo ukrajinskih snaga probio se u grad Miusinsk. Proruske snage u Donjecku nastavile su borbe u toj oblasti i jačaju pozicije.

izvor. telegraf

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Tri žrtve u granatiranju Donjecka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2014

Tri osobe su poginule, a pet povređeno u granatiranju Donjecka, uporišta ruskih separatista, prenosi AFP. Ukrajinska vojska je objavila da se sprema da zauzme Donjeck pošto je uspela da opkoli proruske snage u tom gradu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.