Ukrajina: U Donjecku ubijeno pet civila, ranjeno još 21

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 12:17

Ukrajina: U Donjecku ubijeno pet civila, ranjeno još 21

Guverner Donjecka Pavlo Kirilenko saopštio je da je u ruskom granatiranju u protekla 24 sata ubijeno pet civila i ranjeno još 21, u ovom istočnom ukrajinskom regionu gde je Moskva pojačala ofanzivu poslednjih dana.

Kirilenko je napisao na Telegramu jutros da su dve osobe ubijene u Avdijevki, jedna u Slovjansku, jedna u Krasnogorivki i jedna u Kurahovu, i poručio da će "svaki zločin biti kažnjen", prenosi AP.

Ukrajinski guverner regiona Donjecka saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i da je neophodna evakuacija 350.000 stanovnika ove oblasti da bi se spasli životi i omogućilo ukrajinskoj vojsci da bolje brani gradove od ruskog napredovanja.

Ruske snage takođe su napadale Harkov, drugi po veličini ukrajinski grad dalje na severu, raketnim udarima tokom noći, saopštio je danas na Telegramu guverner Harkovske oblasti Oleg Sinjegubov.

On je naveo da su gađana tri okruga u gradu , kao i da je uništena zgrada univerziteta, kao i jedna zgrada gradske uprave.

Prema rečima guvernera, tri osobe, uključujući i jedno dete, zadobile su povrede.

Region Donjecka i susednog Luganska formiraju Donbas, industrijski basen na istoku Ukrajine koji ruske snage nameravaju da osvoje u celosti.

Ukrajinska vojska je u nedelju povukla svoje trupe iz grada Lisičanska dok su ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i ruski predsednik Vladimir Putin saopštili u ponedeljak da je zauzimanjem tog grada Moskva preuzela kontrolu nad celim regionom Luganska.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.