Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Sukobi nastavljeni usprkos primirju

Kijev je objavio da je ukrajinska vojska u posljednja 24 sata bila pod vatrom separatista 112 puta i to usprkos primirju koje je stupilo na snagu 15.februara.

Ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin izjavio je da Ukrajina potpuno poštuje primirje, ali je optužio separatiste iz Donjecka i Luganjska za artiljerijske napade, kao i napade raketama iz sustava Grad.

Sukobljene strane saopćile su da neće povući teško naoružanje ukoliko napadi budu nastavljeni.

Prema dogovoru povlačenje teškog naoruažnja je druga faza mirovnog sporazuma postignutog u Minsku prošloga tjedna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ukrajina: Nije povučeno teško naoružanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2015, 11:42

Ukrajinska vojska i proruski separatisti nisu povukli teško naoružanje s prve crte bojišnice...Po mirovnom sporazumu koji je potpisan u Minsku prošloga tjedna, povlačenje teškog naoružanja trebalo je početi u ponoć...U medjuvremenu je ukrajinska vojska saopćila da su pobunjenici izvršili 15...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.