Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2010, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Predsjedniku države šire ovlasti

Ustavni sud Ukrajine danas je presudio da je zakon iz 2004., kojim su se ovlasti predsjednika države reducirale i prenijele na parlament , neustavan. Ta presuda će omogućiti aktualnom predsjedniki Viktoru Janukoviču da bira vladu, ali i vlada u zemlji koja će biti „predsjednička, a ne parlamentarna demokracija“. Janukovič je od izbora za predsjednika Ukrajine vratio brojne ovlasti koje je ukinuo prethodni predsjednik i jedan od lidera Narandžaste revolucije Viktor Juščenko.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Veća ovlašćenja Janukoviču

Izvor: BBC na srpskom, 01.Okt.2010

Ustavni sud Ukrajine je poništio zakon uveden posle tzv. "narandžaste revolucije", kojim je veći broj ovlašćenja prenet sa predsednika države na parlament.

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.