Ukrajina: Parlament usvojio dekret o mobilizaciji

Izvor: Politika, 22.Jul.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Parlament usvojio dekret o mobilizaciji

KIJEV –Ukrajinski parlament usvojio je danas predsednički dekret o mobilizaciji rezervista i muškaraca mlađih od 50 godina za borbu sa proruskim snagama u istočnoj Ukrajini.

Oko 45 dana posle prethodnog dekreta o moblilizaciji, koji je istekao, Kijev je ponovo doneo dekret o „proglašavanju i sprovođenju delimične mobilizacije” za „antiterorističku operaciju”, kako ukrajinske vlasti nazivaju vojne operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u istočnoj Ukrajini.

Posle glasanja u parlamentu došlo je do kratkotrajnog koškanja između nacionalističkih političara i članova partije čiji je lider bio bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič koji je zbačen s vlasti u februaru, navodi Rojters.

Ukrajinske snage su potisnule proruske snage u glavna uporišta Donjeck i Lugansk, polako zauzimajući okolna sela i prigradska naselja.

Ukrajinska vojska ima naredbu da ne koristi vazdušne napade i artiljeriju u ovim gradovima.

Tanjug

objavljeno: 22.07.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.