Ukrajina MONSTRUOZNO preti Rusima u Donbasu: PROTERAĆEMO VAS SVE, KAO HRVATI SRBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina MONSTRUOZNO preti Rusima u Donbasu: PROTERAĆEMO VAS SVE, KAO HRVATI SRBE!

Kijev im sprema "Oluju", a ugleda se na sebi slične

Kijev razmatra tri moguća načina za rešavanje sukoba na jugoistoku zemlje, izjavio je zamenik ministra za pitanja privremeno okupiranih teritorija i interno raseljenih lica Ukrajine, Jurij Grimčak.

Pročitajte i:

Zamenik ukrajinskog ministra smatra da je ukrajinska vojska sposobna da u potpunosti oslobodi pojedine regione >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Donjecke i Luganske oblasti za dve nedelje, ali smatra da je vojni scenario najmanje verovatan.

Druga dva plana Grimčak naziva "hrvatskim".

- U Hrvatskoj su postojale Srpska Krajina i Istočna Slavonija. Srpska Krajina je oslobođena vojnim sredstvima — operacijama hrvatske vojske, ali je srpska vojska ostala u kasarnama i nije krenula u susret hrvatskoj vojsci. Miloševiću su tada postavili takve uslove da je on dao garancije da se njegova vojska neće mešati u vojni sukob - tvrdi Grimčak.

Drugi "hrvatski" scenario Kijev smatra glavnim. Prema rečima zamenika ministra, on predlaže uvođenje mirovne misije na teritoriju Donbasa i povlačenje stranih trupa odatle.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je danas uredbu o završetku "protivterorističke" operacije u Donbasu, koja je trajala više od četiri godine. Umesto nje, u regionu je započela operacija udruženih snaga Ukrajine. Promenom formata Kijev je legalizovao upotrebu oružanih snaga za rešavanje sukoba u regionu u miru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.