Ukrajina:4 eksplozije,27 povređenih

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina:4 eksplozije,27 povređenih

Kijev -- U četiri eksplozije koje su se jutros desile u gradu Dnjepropetrovsk povređeno je 27 lica. Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič kaže da je to izazov za naciju.

Među povređenima je i devetoro školske dece.

Janukovič je izjavio da će se počinioci bombaških napada suočiti sa "odgovarajućim odgovorom", prenele su novinske agencije.

Ukrajinski zvaničnici smatraju da je najverovatnije u pitanju teroristički napad.

Portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva za hitne situacije Julija Jeršova izjavila je da je 13 osoba povređeno u prvoj eksploziji, koja se desila na stanici tramvaja u centru grada.

U drugom napadu, koji se desio na stanici u blizini škole, povređeno je 11 osoba, među kojima je i devetoro dece. Tri osobe povređene su u trećoj eksploziji, koja je odjeknula kod stanice metroa.

"Četvrta eksplozija takođe se čula u centru grada", rekla je Jeršova i dodala da još nema informacije da li je neko tom prilikom povređen.

Ministar unutrašnjih spolova Vitalij Zaharčenko i drugi zvaničnici za vanredne situacije su odleteli u Dnjepropetrovsk.

Portparol policije je potvrdio da dosad niko nije uhapšen i da još nije jasno šta bi mogao biti motiv napada, odnosno ko stoji iza ove serije bombaških napada.

Prema izveštajima agencije Itar-Tas, nezvanično se pominju još dve eksplozije, ali te informnacije još nisu potvrđene.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozije u Ukrajini

Izvor: RTS, 27.Apr.2012

U četiri eksplozije u centru Dnjepropetrovska povređeno najmanje 27 ljudi. Nema podataka o eventualnim žrtvama, kao ni o tome ko stoji iza napada. Predsednik Viktor Janukovič obećao adekvatan odgovor...Najmanje 27 osoba povređeno je u četiri eksplozije u ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsku. Eksplozije...

Nastavak na RTS...

Ukrajina: U četiri eksplozije 27 ranjenih

Izvor: Mondo, 27.Apr.2012

U Dnjepropetrovsku u četiri esksplozije podmetnutih mombi, povređeno je najmanje 27 lica, od kojih i devetoro dece. Motivi terorističkg napada zasad nepoznati.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.