Uhapsite ga

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 18:41

"Uhapsite ga"

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba pozvao je Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje šefa beloruskog Crvenog krsta Dmitrija Šaucoua.

Kako je naveo, on je javno priznao krivično delo nezakonite deportacije dece sa privremeno okupiranih teritorija Ukrajine.

"Pozivam Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dmitrija Šaucoua, koji je javno priznao zločin protivpravne deportacije dece iz okupiranih područja Ukrajine. Svi oni koji su odgovorni za krađu ukrajinske dece moraju da odgovaraju", napisao je šef ukrajinske diplomatije na Tviteru.

Ranije je belorusko izdanje Zerkalo, pozivajući se na izjavu Šaucua u emisiji TV kanala Belorusija 1, javilo da je beloruski Crveni krst potvrdio svoje učešće u odvođenju ukrajinske dece sa okupiranih teritorija Ukrajine u Belorusiju.

Kako je saopšteno, pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je 17. jula naloge za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i Marije Lvove-Belove, komesara ruskog predsednika za prava deteta, koji su osumnjičeni za prinudno premeštanje ukrajinske dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"PRIZNALI DA SU DEPORTOVALI DECU IZ UKRAJINE" Kuleba pozvao MKS u Hagu da izda nalog za hapšenje šefa beloruskog Crvenog krsta

Izvor: Blic, 20.Jul.2023, 13:54

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba pozvao je Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje šefa beloruskog Crvenog krsta Dmitrija Šaucoua, koji je, kako je naveo, javno priznao krivično delo nezakonite deportacije dece sa privremeno okupiranih teritorija Ukrajine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.