Uhapšena Julija Timošenko

Izvor: Politika, 05.Avg.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena Julija Timošenko

KIJEVUkrajinska policija uhapsila je danas bivšu premijerku Juliju Timošenko zbog ometanja sudske procedure nakon odluke suda u procesu koji se vodio protiv nje za zloupotrebu položaja.

Odmah po donošenju odluke policija je u ušla u sudnicu i izvela Timošenkovu, koja je tražila da joj ne stavljaju lisice, što je i učinjeno.

Pristalice Timošenkove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako izveštava Interfaks, blokirali su prolaz na centralnoj ulici Kreščatik i pokušavaju da uđu u drvorište Pečerskog suda. Policajci su formirali kordon kako bi to sprečili, navode ruske agencije.

Tužilac Lilia Frolova insistirala je na tome da Timošenkova bude uhapšena jer je ometala sudsku proceduru.

Odluka je doneta tokom pretresa održanog po osnovi optužbi o zloupotrebi položaja zbog potpisivanja sporazuma sa ruskom kompanijom Gasprom o isporuci gasa 2009. godine, prenela je agencija RIA Novosti.

Kako je preneo Itar Tas, sudija je u više navrata isticao da je neophodno da se optužena ponaša u skladu sa sudskom procedurom, ali, prema rečima tužioca, Timošenkova nije reagovala na upućene kritike i verbalno je napadala strane koje su prisustvovale na pretresima i sudiju koji je predsedavao.

Do hapšenja je došlo nakon što je Timošenkova optužila urkajinskog premijera Nikolaja Azarova za korupciju dok je davala izjavu.

Bivši advokat Julje Timošenko Sergej Vlasenko izjavio je da je odluka suda „bez presedana i nezasnovana”.

Tanjug

objavljeno: 05.08.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.