Učesnici mitinga u Donjecku spremni da oslobode deo zgrade regionalne uprave

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici mitinga u Donjecku spremni da oslobode deo zgrade regionalne uprave

23.04.2014. -

Aktivisti su spremni da oslobode dva sprata i salu za sednice, kako bi se obnovio rad najvažnijih sektora državne administracije. Pristalice federalizacije Ukrajine su 6. aprila uzele pod svoju kontrolu zgradu donjecke regionalne uprave, a sledećeg dana su proglasili formiranje „Donjecke narodne republike“, saopštio je šef komiteta za medije samoproglašene „Donjecke narodne republike“ Aleksandar Harkov.

„Sada postoji dogovor o oslobađanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dva sprata zgrade regionalne uprave i sale za sednice. Detalje ne znam, sada se sve odvija direktno sa činovnicima kako bi se obnovio rad“, rekao je Harkov novinarima.

Prema njegovim rečima, sa radom će početi najvažniji sektori državne administracije „Neophodne funkcije države, kao što su pravo, komunalne usluge i socijalna orijentacija – budžetna linija, će raditi“, dodao je predstavnik „Donjecke narodne republike“.

Pristalice federalizacije su 6. aprila uzele pod kontrolu zgradu donjecke regionalne uprave, a sledećeg dana su proglasili formiranje „Donjecke narodne republike“. Već 8. aprila je grupa aktivista izjavila da ne priznaje zvanični Kijev i da sebe smatraju legitimnom vlašću. Osim toga, rukovodstvo „Donjecke narodne republike“ je svojom odlukom „raspustilo“ sve koje je imenovala centralna vlast, od vojske i policije do gubernatora oblasti Sergeja Tartute. Za 11. maj je planiran referendum o samoopredeljenju Donjecka.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Natalья Seliverstova    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.