Ubijen Putinov general

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 10:05

Ubijen Putinov general

Ruski general poginuo je u eksploziji mine u Ukrajini, saopštilo je nekoliko prokremljskih izvora, a prenosi Bi-Bi-Si.

General-major Vladimir Zavadski (45) je u trenutku pogibije bio zamenik komandanta 14. armijskog korpusa, navode izvori.

Veruje se da je najmanje šest ruskih generala izgubilo živote do sada od početka napada Moskve na Ukrajinu u februaru 2022.

Rusko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo incident, a postoje oprečni izveštaji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome gde se incident dogodio. Ministarstvo do sada više puta nije pominjalo pogibiju visokih oficira, čak ni nakon što su bliski rođaci o njima javno govorili. Izveštaji kažu da je general-major Zavadski ubijen u sredu popodne.

Nije jasno gde se incident dogodio, ali se veruje da se njegova jedinica u to vreme nalazila u ukrajinskoj oblasti Herson. Pre svoje sadašnje funkcije, Zavadski je bio komandant elitne tenkovske divizije Kantemirovski, sa sedištem van Moskve. Ako se potvrde izveštaji o smrti, on će biti sedmi ruski general za koga se zna da je poginuo u sukobu.

Potvrđeno je da su četiri generala izgubila život u prva četiri meseca rata, a još dva u leto ove godine. Nedavno je general-potpukovnik Oleh Cokov ubijen u napadu na hotel u kojem su odseli ruski vojni komandanti u Berdjansku, na okupiranoj južnoj obali Ukrajine. Ukrajinski izvori su izvestili o još sedam smrtnih slučajeva ruskih generala, ali je od tada dokazano da su najmanje trojica još uvek živa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.