Rat – dan 425: Rusi napadaju u Bahmutu; Snajperskom puškom uništeni položaji

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 08:06

Rat – dan 425: Rusi napadaju u Bahmutu; "Snajperskom puškom" uništeni položaji

Završen je 425. dan rata u Ukrajini.

Ruski vojnici se ponovo spremaju da napadnu grad Vuhledar na istoku Ukrajine, saopštili su u nedelju ukrajinski vojni zvaničnici.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov odbacio je pozive na mirovne pregovore kako bi se rešila kriza u Ukrajini, nazivajući ih "proruskim mirovnim snagama" i zatražio je više oružja od Zapada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage zauzele još dve teritorije u Bahmutu, dok nastavljaju sa pokušajem da preuzmu punu kontrolu nad ovim gradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

“Koriste taktiku spaljene zemlje”: Rusi planiraju novi napad na istoku Ukrajine?

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Ruski vojnici se ponovno pripremaju za napad na istočni ukrajinski grad Vuhledar, rekli su ukrajinski vojni dužnosnici u nedelju, piše Hina, a prenosi N1 info.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.