Rat – dan 424: Ukrajinci tvrde: Rusi spremaju novi napad; Granatiran Harkov; Sledi opkoljavanje?

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 09:20

Rat – dan 424: Ukrajinci tvrde: Rusi spremaju novi napad; Granatiran Harkov; Sledi opkoljavanje?

Završen je 424. dan rata u Ukrajini.

Ukrajinska vojska granatirala je Petrovski rejon Donjecka ispalivši pet granata kalibra 155 milimetara, karakterističnog za NATO, dok su na Kijevski rejon ispaljena tri projektila istog kalibra, saopštilo je predstavništvo DNR

Avionska bomba otkrivena u Belgorodu, zbog koje je bila naređena masovna evakuacija, uklonjena je iz stambene zone, naveo je guverner te oblasti na jugu Rusije, Vjačeslav Gladkov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ukrajinska vojska gomila vojnu tehniku u metalurškim kombinatima i silosima u delu Zaporoške oblasti koja je pod njenom kontrolom, izjavio je za Sputnjik lider zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.