UŽIVO Granatiraju Herson; Rusi proterani? Moskva je u ćorsokaku

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 08:34

UŽIVO Granatiraju Herson; Rusi proterani? "Moskva je u ćorsokaku"

Završen je 441. dan rata u Ukrajini.

Ukrajinske vlasti tvrde da je, prilikom još jednog raketnog napada ruskih snaga, protivvazduhoplovna odbrana oborila svih 15 projektila. Energoatom: Situacija u nuklearki Zaporožje se pogoršava. Pentagon objavio novi paket pomoći Kijevu vredan 1,2 milijarde dolara.

Ukrajinska vojska tvrdi da je protivvazduhoplovna odbrana oborila svih 15 krstarećih raketa ispaljenih na Kijev, što je drugi napad u dva dana na glavni grad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine.

Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je da su, prema preliminarnim podacima, njegove trupe počele da dobijaju municiju koja im je bila potrebna.

Američko ministarstvo odbrane objavilo je novi paket vojne pomoći Ukrajini, vredan 1,2 milijarde dolara, a koji uključuje protivvazdušne sisteme, municiju i novac za obuku vojnika.

Arman Soldin, snimatelj agencije Frans pres (AFP) u Ukrajini, poginuo je u raketnom napadu u blizini Časiv Jara, na istoku Ukrajine, prenela je agencija na svom nalogu na Tviteru, pozivajući se na kolege iz AFP-a koji su bili svedoci incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina tvrdi da je ozbiljno oštetila rusku brigadu u Bahmutu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2023

Ukrajinska vojska saopštila je u sredu, 10. maja da su njene snage ozbiljno oštetile, ali ne i uništile rusku 72. streljačku brigadu u blizini Bahmuta, i da je istočni grad ostao glavna meta Moskve. Serhij Čerevatiji, portparol ukrajinskih trupa na istoku, rekao je da je situacija u Bahmutu i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.