Rat – dan 492: Opasnost. Odjekuju snažne eksplozije; Nastavljaju se žestoke borbe

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 07:44

Rat – dan 492: Opasnost. Odjekuju snažne eksplozije; Nastavljaju se žestoke borbe

Rat u Ukrajini – 492. dan.

Ukrajina pojačava napade u kontraofanzivi, dok i ruska strana tvrdi da napreduje.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski naveo je da je "put do pobede težak, ali dostižan", dok je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da se "svet nije srušio" zbog sankcija Zapada.

Šef kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak, u međuvremenu, izjavio je da ta zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojačava napade u kontraofanzivi, ali da nedostaju granate i rakete velikog kalibra.

Ukrajinska služba za vanredne situacije tokom jučerašnjeg dana saopštila je da je broj stradalih u ruskom grantiranju Kramatorska porastao na 12, dok je rusko ministarstvo odbrane navelo da su ruske snage ubile najmanje 50 ukrajinskih oficira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.