URSULA STIŽE DANAS U AMERIKU, GRENEL JOJ UPUTIO BRUTALNU PORUKU: Ovo danas nećete čuti od Bajdena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2023, 15:00

URSULA STIŽE DANAS U AMERIKU, GRENEL JOJ UPUTIO BRUTALNU PORUKU: Ovo danas nećete čuti od Bajdena!

Urusla fon der Lajen i Džo Bajden razgovaraće i o situaciji u Ukrajini.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stiže danas u posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će se sastati sa predsednikom Džo Bajdenom.

Kako je ranije saopštila Bela kuća, Bajden sa nestrpljenjem očekuje susret. Lideri će razmotriti snažnu saradnju između Sjedinjenih Država i Evropske unije kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi podržali Ukrajinu koja "brani svoju suverenitet i demokratiju". Oni će takođe razgovarati o koordinaciji SAD i EU u borbi protiv klimatske krize kroz ulaganje u čistu tehnologiju zasnovanu na sigurnim lancima snabdevanja.

Oni će takođe razgovarati o drugim međunarodnim bezbednosnim izazovima, uključujući naš zajednički rad na rešavanju izazova koje postavlja Narodna Republika Kina.

Diplomata i specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, oglasio se danas povodom ove posete i poželeo dobrodošlicu Ursuli fon der Lajen.

- Zahvalni smo na vašem bliskom prijateljstvu sa Amerikom. Vi nas dobro poznajete. Iako to danas nećete čuti od Bajdena, milioni Amerikanaca su i dalje zabrinuti što Evropljani ne plaćaju svoje obaveze prema NATO-u i ne vide Kinu kao pretnju - napisao je Grenel na Tviteru.

Welcome back to the U.S., @vonderleyen.

We are grateful for your close friendship with America. You know us well. While you won’t hear it from Biden today, millions of Americans remain concerned the Europeans aren’t paying their NATO obligations, and don’t see China as a threat.

— Richard Grenell (@RichardGrenell) March 10, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.