UKRAJINSKI POSLANIK TRAŽI HITNU OSTAVKU ZELENSKOG: Ti si taj koji je kriv za današnje krvoproliće ( VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2022, 10:15

UKRAJINSKI POSLANIK TRAŽI HITNU OSTAVKU ZELENSKOG: "Ti si taj koji je kriv za današnje krvoproliće" ( VIDEO)

Narodni poslanik Vrhovne Rade obratio se Zelenskom.

Poslanik Vrhovne Rade Ukrajine Ilja Kiva zatražio je ostavku Zelenskog, rekavši da je on kriv za krvoproliće. Kivina video poruka objavljena je na njegovom Telegram kanalu.

- Kao građanin Ukrajine, kao narodni poslanik Ukrajine, apelujem na predsednika Zelenskog. Ti si taj koji je kriv za današnje krvoproliće, ti si onaj na čijoj su savesti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas ljudski životi, ti si taj koji je moju zemlju doveo u rat -  rekao je Kiva.

Poslanik smatra da bi Volodimir Zelenski trebalo da podnese ostavku na predsednička ovlašćenja.

- Danas bi predsednik Zelenski trebalo da, ako ima i trunke savesti i zdravog razuma, da ostavku i ostavku - rekao je Kiva.

Kao meru za rešavanje sukoba, poslanik je predložio formiranje grupe pregovarača koji će za pregovaračkim stolom „moći da zaustave rat i spasu hiljade života”.

Ilja Kiva smatra da u suprotnom postoji opasnost od gubitka Ukrajine.

- Ne postoji drugi način. Samo pregovori i samo ostavka Zelenskog omogućiće zemlji da opstane i, samim tim, da se ponovo rodi - rezimirao je poslanik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.