UKRAJINSKI KONZUL VRBOVAO RUSKOG BEZBEDENJAKA: Odveden u pritvor u Sankt Petersburgu, stigla mu presuda! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 17:14

UKRAJINSKI KONZUL "VRBOVAO" RUSKOG BEZBEDENJAKA: Odveden u pritvor u Sankt Petersburgu, stigla mu "presuda"! (FOTO)

Ukrajinski konzul biće proteran iz Rusije nakon što je otkriveno da je pokušao da "vrbuje" ruskog bezbednjaka

Moskva je danas optužila ukrajinskog konzula u Sankt Peterburgu da je pokušao da dođe do poverljivih podataka od jednog ruskog državljanina iz baze podataka ruske policije i Federalne službe bezbednosti (FSB), zbog čega će ukrajinski diplomata morati da napusti Rusiju do 22. aprila, preneo je Rojters.

FSB je ranije objavio da je Oleksandr Sosonjuk odveden >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pritvor kada je pokušao da izvuče informacije od ruskog bezbednjaka tokom susreta sa njim.

Danas je ministar spoljnih poslova Ukrajine Jevgenij Jenin poručio da će Kijev adekvatno odgovoriti Moskvi.

- U skladu sa postojećom praksom i principom reciprociteta, ukrajinska strana priprema odgovor prema ruskim diplomatama - rekao je Jenin u intervjuu za UNN novinsku agenciju, a preneo TAS S.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.