UKRAJINSKA KRIZA: Nastavljaju se borbe kod Harkova, najaktivniji napadi na Pokrovskom pravcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 07:22

UKRAJINSKA KRIZA: Nastavljaju se borbe kod Harkova, najaktivniji napadi na Pokrovskom pravcu

Rat u Ukrajini – 816. dan. Napadi ruskih trupa na Harkov su udvostručeni, navodi generalštab Ukrajine. Šest osoba je poginulo, a povređeno je 27 u ruskom napadu na rekreacioni centar u Harkovskoj oblasti, saopštava Kijev. S druge strane, Belgorod trpi napade ukrajinskih dronova i raketa, tvrdi Moskva.

Kao rezultat granatiranja rekreacionog centra u Harkovskoj oblasti ubijeno je šestoro ljudi, a 27 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ranjeno.

Predsednik Ukrajine izrazio je saučešće porodicama stradalih i ponovio da bi nebo iznad Harkova bilo zaštićeno ukoliko bi imali dva PVO "patriot" da brane stanovništvo.

Ruske trupe su udvostručile broj napada u pravcu Harkova, a u pravcu sela Sivir vode se žestoke borbe objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski Belgorod redovno je na udaru ukrajinskih bespilotnih letelica i raketa. Povređeno je 13 osoba u jučerašnjem napadu na tu oblast, saopštio je gubernator oblasti Vječeslav Glatkov.

Ukrajinska delegacija u Vašingtonu pokušava da ubedi administraciju predsednika SAD da dozvoli upotrebu američkog naoružanja preko granice sa Rusijom.

Tokom jučerašnjeg dana uništen je minolovac ruske Crnomorske flote, saopštila je ukrajinska mornarica.

Na Vovčanskom pravcu graničari brigade su uz pomoć "FPV" dronova pogodili dve pešadijske grupe ruske vojske, navodi Kijev.

18.56 - Kijev: Nastavljaju se borbe kod Harkova, najaktivniji napadi na Pokrovskom pravcu

U Harkovskoj oblasti borbe se nastavljaju kod mesta Starice i Vovčanska, dok ruska vojska najaktivnije napada na Pokrovskom pravcu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

12.12 - Ukrajina kontroliše oko 60 odsto teritorije grada Vovčanska

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da i dalje kontrolišu oko 60 odsto pograničnog grada Vovčanska u severoistočnoj Harkovskoj oblasti, koja je poslednjih nedelja pod snažnom ruskom ofanzivom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Nastavljaju se borbe kod Harkova, najaktivniji napadi na Pokrovskom pravcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024

U Harkovskoj oblasti borbe se nastavljaju kod mesta Starice i Vovčanska, dok ruska vojska najaktivnije napada na Pokrovskom pravcu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku...U Harkovskoj oblasti, ruske snage su šest puta vazdušnim putem napale nekoliko mesta, uključujući ciljanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.