Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2023, 06:50

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev: Transport žita moguć i bez sporazuma sa Rusijom; Moskva povlači bezbednosne garancije za plovidbu u Crnom moru

Rat u Ukrajini – 512. dan. Kijev tvrdi da je u ruskom napadu u Odeskoj oblasti uništeno 60.000 tona žita. Najavljuje novu trasu za bezbedan transport crnomorskom rutom, nakon što je Rusija izašla iz sporazuma o žitu. Moskva poručuje da će sve brodove koji plove ka ukrajinskim lukama smatrati potencijalnim prevoznicima vojnog tereta. Na Telegramu se pojavio snimak na kojem je, kako se pretpostavlja, Jevgenij Prigožin sa borcima Vagnera u Belorusiji.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.