UKRAJINI POTREBAN MIR, A NE ORUŽJE Orban imao važnu poruku za ceo SVET!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 21:44

"UKRAJINI POTREBAN MIR, A NE ORUŽJE" Orban imao važnu poruku za ceo SVET!

Mađarski premijer poslao važnu poruku.

Mađarski premijer Viktor Orban danas je poručio da je Ukrajini potreban mir, a ne oružje.

- Mađarska pozicija koju ćemo zastupati je nepromenjena. Ukrajini treba isporučiti mir, a ne oružje - rekao je Orban na Fejsbuku u video-obraćanju iz Viljnusa, gde se održava dvodnevni NATO samit, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi MTI.

On je pozvao na prekid vatre i hitan početak mirovnih pregovora, navodeći da su desetine hiljada Mađara u direktnoj opasnosti.

Orban je kazao da Budimpešta želi da se NATO drži svog ranijeg stava, podsetivši da je NATO bio odbrambeni savez.

- Osnovan je da štiti svoje države članice, a ne da izvodi vojne operacije na teritoriji drugih zemalja - rekao je premijer Mađarske.

Istakao je da je stav Mađarske u potpunosti u skladu sa stavom NATO, jer Alijansa ne šalje trupe ili oružje i ne obučava trupe za borbu, već je fokusirana na jačanje odbrambenih sposobnosti svojih članica.

- Ovo je neophodno, to je ispravno i Mađarska će to podržati - zaključio je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.