UKRAJINCI STIŽU U DONBAS: U toku je masovno miniranje linije fronta kako bi zaustavili ruske tenkove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 16:34

UKRAJINCI STIŽU U DONBAS: U toku je masovno miniranje linije fronta kako bi zaustavili ruske tenkove (VIDEO)

Ukrajinske snage su zauzele pozicije u naseljenim mestima na liniji fronta

Ukrajinska vojska je dopremila oko 150 jedinica naoružanja i tehnike u naseljena mesta koja kontroliše Kijev na liniji razdvajanja u Donbasu, saopštili su predstavnici samoproglašenih republika.

Oružane snage Ukrajine su postavile 133 protivtenkovske mine kod Merinke, blizu Donjecka i Dolomitnova, kod Gorlovke, u neposrednoj blizini kuća i puteva, izjavio je portparol policije Donjecke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narodne republike.

U Luganskoj narodnoj republici su ranije izbrojali 23 jedinice naoružanja u predgrađima, između ostalog tri borbena pešadijska vozila BMP-2.

U februaru ove godine došlo je do zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje predviđaju: potpuni prekid vatre, zabranu raspoređivanja naoružanja u naseljenim mestima i upotrebu dronova.

Kontakt grupa za rešavanje situacije je od početka 2014. godine usvojila tri dokumenta kojim se preporučuju koraci za deeskalaciju konflikta, ali borbe se i dalje nastavljaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.