UKRAJINCI SE SMIRILI: Neće više plašiti svet ratom sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 11:23

UKRAJINCI SE SMIRILI: Neće više "plašiti" svet ratom sa Rusijom

Reznikom je kazao da sada ne vidi da postoji pretnja pokretanje ruskih snaga dublje u teritoriju Ukrajine

Ne postoji pretnja velikog rata između Rusije i Ukrajine, izjavio je ukrajinski vicepremijer Aleksej Reznikov.

. Po njegovoj verziji, "350.000 ukrajinskih voijnika je prošlo kroz istočni front i to je ozbiljan potencijal koji danas ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poseduju mnoge evropske države". Zbog toga, on smatra da danas ne može biti govora o ratu velikih razmera.

- Tim pre u uslovima ekonomske krize i pandemije virusa korone - navodi televizija ICTV.

Pri tome, Reznikov se požalio na "ćorsokak" u rešavanju situacije u Donbasu koja je nastla "kada je nastao tekst Minskog sporazuma". On je izjavio da se "ćorsokak" pojavio kada je bilo napisano da Ukrajina prvo treba da organizuje izbore, a zatim preuzme kontrolu nad granicom.

Reznikov je izjavio da mu nije poznato da li se Rusija obraćala Ukrajini za pomoć u rešavanju pitanja vodosnabdevanja Krima. On je izjavio da će ukrajinska strana "nastaviti da snabdeva vodom građane Ukrajine u slobodnom Krimu", ako povrati kontrolu nad njim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.