UKRAJINA SE SPREMA ZA RAT: Borbena gotovost na najvišem nivou; Rusija: Sramni piratski poduhvat

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINA SE SPREMA ZA RAT: Borbena gotovost na najvišem nivou; Rusija: Sramni piratski poduhvat

U saopštenju se navodi da je odgovarajuća naredba usvojena na osnovu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o uvođenju ratnog stanja u zemlji DAN nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, kada je ruska vojska posle vatrenog okršaja zaplenila tri ukrajinska ratna broda, vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ukrajine dovedena je u stanje najviše borbene gotovosti, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine. Rusija je pokrenula krivični postupak zbog povrede državne granice i zatražila hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN o stanju u Azovskom moru. Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli objavila je noćas da je danas za 11 časova prepodne po njujorškom vremenu sazvana hitna sednica Saveta bezbednosti UN, u vezi s eskalacijom situacije između Rusije i Ukrajine. Plovidba kroz moreuz Kerč odvija se normalno, izjavio je danas generalni direktor krimskih luka Aleksej Volkov.Rojtersov svedok sa lica mesta javlja da se brodovi nalaze u luci Kerč i da na njima nema tragova oštećenja i da se u njihovoj blizini nalaze ljudi u uniformama mornarice.Pročitajte još: OBJAVLjEN VIDEO: Rusija blokirala Kerčki moreuz, stižu novi ukrajinski brodovi; Aksjonov: Zapad stoji iza provokacije Pročitajte još: Ukrajina uvodi ratno stanje, Rusija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UNPročitajte još: OPASNO "GURANjE" NA CRNOM MORU: Rusi zauzeli ukrajinske brodove, ranjena šestorica mornara, EU poziva na uzdržanostPročitajte još: OPASNE IGRE NA MORU: Presretnuti ukrajinski ratni brodovi, išli ka Krimskom mostu

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalštab Ukrajine sprema vazdušnu odbranu i mobilizaciju

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2018

KIJEV - Generalštab Ukrajine dobio je danas naređenje da pripremi vazdušnu odbranu zemlje kako bi se zaštitile najvažnije državne ustanove, kao i da se spremi za djelimičnu mobilizaciju, navodi se u ukazu o odluci Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu o uvođenju ratnog stanja u ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.