Izvor: Blic, 13.Maj.2023, 00:01

UKRAJINA POVRATILA DEO BAHMUTA Pokušaj napredovanja u pravcu Soledara

Ukrajinski vojni zvaničnici danas su saopštili da su njihove trupe zauzele delove teritorije u gradu Bahmutu, ali nije jasno da li je reč o dugoočekivanoj i dugo najavljivanoj kontraofanzivi Kijeva. Rusko ministarstvo odbrane je u međuvremenu saopštilo da su ukrajinske snage pojačale napade severno od regiona tog grada, demantujući spekulacije ruskih vojnih blogera da su kijevske snage postigle ''odbrambeni prodor''.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(MAPA) "RUSI SU SE HAOTIČNO POVUKLI KOD BAHMUTA" Britanci otkrili zašto je važan kilometar teritorije koji su Ukrajinci vratili: "To je bio ruski MOSTOBRAN"

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je redovno dnevno saopštenje u vezi sa situacijom u Ukrajini. Danas su se fokusirali na umerene ukrajinske uspehe u Bahmutu i ​​okolini, o čemu se mnogo priča poslednjih dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.