UI: Košarkaši u polufinalu, na redu Rusi

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UI: Košarkaši u polufinalu, na redu Rusi

Nemačka – Srbija 55:77 (20:12, 13:23, 10:22, 12:20)
Dvorana Uninerzitetskog centra. Gledalaca: 1.000. Sudije: Lifvert (Švedska), Čajkovski (Ukrajina) i Paulik (Češka).
NEMAČKA: Hajden 2, Bart, Doret 3, Špiler 3, Simon 8, Tada 6, Vargas 0, Fasler 10, Šifert 4, Liška 12, Volfart 4, Šmit 3.
SRBIJA: Jeremić 14, Ljubičić 3, Živanović, Lešić, Dimić 11, Birčević 7, Bunić 2, Lučić 15, Drča, Cvetinović 2, Dragović 20, Štimac 3.

Posle vaterpolista, i košarkaška univerzitetska selekcija Srbije obezbedila je polufinale u Šenženu. Ubedljivim trijumfom protiv neugodne selekcije Nemačke, izabranici Luke Pavićevića napravili su još jedan veliki korak ka osvajanju medalje.
Ako je i bilo dileme koja će ekipa iz ovog četvrtfinalnog duela obezbediti prolaz među četiri najboljih, ona je otklonjena već na poluvremenu. Iako su Nemci posle prvih 20 minuta igre imali prednost od osam poena, naš tim je već do velikog odmora uhvatio pravi zalet.
Predvođeni sjajnim Nikolom Dragovićem koji je posebno bio raspoložen u šutu za tri poena, Orlovi su lako istopili prednost rivala, a zatim ubedljivom igrom stigli do ubedljive pobede. Izuzev prvih deset minuta, Srbija je pokazala izvanrednu igru u odbrani koja je našu ekipu krasila tokom dosadašnjeg dela turnira i zasluženo nastavila takmičenje.
Selektor Luka Pavićević po završetku susreta nije krio zadovoljstvo plasmanom u polufinale:
Mislim da smo na Univerzijadu došli sa premalo utakmica sa priprema i odmah ušli u mečeve sa timovima kakvi su Australija, Turska i Kanada. To nas je odvelo na Nemačku koja je tokom pripremnog perioda i tokom grupne faze bila izvanredna. Bili su na nivou najboljih ekipa na turniru što se videlo i u prvoj četvrtini. Međutim u jednom trenutku smo preuzeli kontrolu najvažnijih stavki u našoj igri što se, pre svega, odnosi na tranziciju Nemaca.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.