UDARNO! Američki Senat usvojio paket pomoći Ukrajini! MILIJARDE za Zelenskog otključane?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 14:23

UDARNO! Američki Senat usvojio paket pomoći Ukrajini! MILIJARDE za Zelenskog otključane?!

Paket inostrane pomoći uključuje milijarde dolara za podršku Ukrajini i za bezbednosnu pomoć Izraelu, kao i humanitarnu pomoć za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini.

Američki Senat je na glasanju u utorak rano ujutru usvojio zakon o pomoći vredan 95,3 milijarde dolara koji podrazumeva i pomoć Ukrajini i Izraelu.

Predlog zakona je prošao u Senatu uprkos kritikama Majka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džonsona iz Predstavničkog doma.

Predlog zakona uključuje 60 milijardi dolara za podršku Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, 14,1 milijardu dolara bezbednosne pomoći za Izrael, 9,2 milijarde dolara humanitarne pomoći i 4,8 milijardi dolara za podršku regionalnim partnerima u indo-pacifičkom regionu.

Uspešno glasanje u gornjem domu Kongresa usledilo je nakon višemesečnih prepirki oko toga da li će se zajedno sa tom odlukom prihvatiti i predlog republikanaca za kontrolu migracija. Na kraju u donesenom Zakonu nedostaje odredba o migraciji što je žestoko kritikovano od strane dela republikanaca.

Ipak, nejasno je kakvu će sudbinu dočekati predlog zakona u Donjem domu Kongresa, koji je nedavno pokušao, ali nije uspeo da usvoji samostalni zakon o pomoći Izraelu u ratu protiv Hamasa. Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson sugerisao je da predlog Senata verovatno neće proći glasanje ili čak biti iznet na raspravu u donjem domu.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.