Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 12:44

"UBIJENO VIŠE OD 70 TERORISTA, SVI SU LIKVIDIRANI" Ukrajinske formacije likvidirane u Belgorodskoj oblasti (VIDEO)

Kako kaže general Konašenkov, ukrajinske formacije su blokirane i uništene.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su uništene "ukrajinske nacionalističke formacije" koje su upale na teritoriju Belgorodske oblasti, kao i da je tom prilikom ubijeno više od 70 terorista.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je dodao da su uništena četiri borbena oklopna vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pet kamioneta. On je istakao da su tokom protivterorističke operacije, ukrajinske formacije blokirane i uništene.

- Kijevski režim je, pošto je pretrpeo porazu u Artjomovsku (Bahmut), nastavio da sprovodi terorističke akcije protiv civilnog stanovništva. Dana 22. maja, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog prelaza "Kozinka", kao i niza drugih civilnih objekata Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije upala je na teritoriju Rusije - saopštilo je Ministarstvo.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ranije je saopštio da su hospitalizovana dva stanovnika koji su ranjeni u ukrajinskom napadu. Naveo je da se bračni par koji je prevezen u gradsku bolnicu broj 2 nalazi na odeljenju intenzivne nege, preneo je TASS.

Zvanična Moskva je prethodno saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa u ponedeljak ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti, te da je u napadu povređeno osam civila, ali da nije bilo poginulih.

Opširnije pogledajte u odličnom videu! 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.