U sukobima na ukrajinskoj granici poginulo 15 proruskih aktivista

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jun.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima na ukrajinskoj granici poginulo 15 proruskih aktivista

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do sukoba pripadnika ukrajinske pogranične straže sa naoružanim muškarcima koji su došli iz Rusije u kamionima i u jednom pešadijskom vozilu, i pokušali da pređu granicu u selu Marinivka u istočnoj Ukrajini.

Najmanje 15 proruskih aktivista je poginulo, a pet je povređeno u sukobima sa pripadnicima ukrajinske vojske u pograničnom području između Ukrajine i Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izjavio je pomoćnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko.

Heraščenko je kasno sinoć na ukrajinskoj televiziji rekao da su se pripadnici ukrajinske pogranične straže sukobili juče tokom dana sa naoružanim muškarcima koji su došli iz Rusije u kamionima i u jednom pešadijskom vozilu i pokušali da pređu granicu u selu Marinivka u istočnoj Ukrajini, preneo je AP.

On tvrdi da su napadači imali podršku od otprilike 100 proruskih aktivista koji su došli sa ukrajinske strane granice.

U tim sukobima, kako je rekao, poginulo je 15, a povređeno je pet proruskih aktivista. Tela poginulih su preneta u obližnji grad, dodao je on.

izvor: Telegraf

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.