U ludom ratu niko ne govori o miru

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 23:01

"U ludom ratu niko ne govori o miru"

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva danas je kritikovao rusku invaziju na Ukrajinu, ali je dodao da u tom ''ludom ratu'' niko ne govori o miru.

Lula je tokom zvanične posete Španiji naveo da je njegova zemlja posvećena pronalaženju mirovne formule za okončanje sukoba, prenosi Rojters.

''Razumem evropski pogled na ovaj rat. Neprihvatljivo je da jedna zemlja napadne drugu, ali to je rat u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne vidim da iko govori o miru'', rekao je Lula.

Ranije danas Lula je posetio i Portugal, gde je održao govor u parlamentu u Lisabonu, a tamo su ga dočekale mnoge njegove pristalice, ali i oponenti, dodaje Rojters.

Tokom svoje prve posete Evropi otkako je preuzeo dužnost predsednika Brazila, levičarski lider Lula je prisustvovao godišnjoj portugalskoj komemoraciji Revoluciji karanfila 1974. godine kada je zbačen diktator Antonio de Oliveira Salazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U TOM LUDOM RATU NIKO NE GOVORI O MIRU" Lula da Silva govorio o sukobu u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023

Levičarski lider Lula je prisustvovao godišnjoj portugalskoj komemoraciji Revoluciji karanfila...Brazilski predsednik, Luiz Inasio Lula da Silva, danas je kritikovao rusku invaziju na Ukrajinu, ali je dodao da u tom ''ludom ratu'' niko ne govori o miru...🅽🅴🆆🆂 Brazilian President Luiz Inacio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.