U Ukrajini upozorili na opasnost raskida Sporazuma o prijateljstvu sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ukrajini upozorili na opasnost raskida Sporazuma o prijateljstvu sa Rusijom

Raskid Sporazuma o prijateljstvu sa Rusijom od strane Ukrajine će dovesti do velikih gubitaka u Ukrajini, rekao je Vadim Rabinovič, deputat Vrhovne Rade Ukrajine.

On je istakao da je Moskva i dalje najveći trgovinski partner Kijeva.

"Raskid sporazuma sa Rusijom danas znači gubitak 500 grivni za svakog Ukrajinca i podizanje cena", istakao je političar.

On je takođe kritikovao nedavne inicijative Kijeva, koje, po njegovom mišljenju, imaju za cilj da pogoršaju ne samo odnose sa Rusijom, već i situaciju u Ukrajini.

"Zatvarate železnički saobraćaj? Naravno, zatvorite! Tuda se prevozi 18 hiljada ljudi iz Rusije, a 230 hiljada ide tamo. Napravimo Ukrajinu još gorom", zaključio je Rabinovič.

Kao što je ranije izjavio ministar pravde Ukrajine, Aleksandar Lavrinovič, predog za rakid Sporazuma o prijateljstvu između Ukrajine i Rusije je deo izborne kampanje Petra Porošenka.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.