U Rusiji 40.000 izbeglica iz Ukrajine

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji 40.000 izbeglica iz Ukrajine

Više od 40.000 izbeglica iz Ukrajine je u prihvatilištima u Rusiji, izjavio predstavnik ruskog ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Drobiševski.

U Rusiji ima 844 objekata za privremeni smeštaj, gde boravi više od 40.000 ukrajinskih državljana koji su morali da napuste domovinu, a među njima je skoro 12.500 dece, rekao je on. U tim prihvatilištima izbeglice dobijaju sve što im je potrebno, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << medicinsku i psihološku pomoć.

Drobiševski je kazao da je ministarstvo za vanredne situacije isporučilo humanitarnu pomoć u region Donjecka u jugoistočnoj Ukrajini. U periodu od 23. avgusta do 4. oktobra, šest konvoja je isporučilo više od 7.600 tona humanitarne pomoći u Donjeck i Lugansk. Pomoć je sadržala hranu, vodu, posteljinu, agregate, filtere za vodu, lekove i gorivo, dodao je Drobiševski.

Ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov je ranije izjavio da će uskoro krenuti sedmi konvoj humanitarne pomoći za region Donjecka pošto su obavljene sve formalnosti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.