U Kijevu izabrali poglavara nekanonske crkvene strukture

Izvor: Vostok.rs, 16.Dec.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kijevu izabrali poglavara nekanonske crkvene strukture

Za poglavara „nove crkve“ u Ukrajini izabran je „mitropolit“ nekanonske crkvene strukture Epifanij Dumenko, saopštio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.
Poglavar „nove crkve“ u Ukrajini izabran je na „ujediniteljskom saboru“ u Kijevu, koji je održan iza zatvorenih vrata. Kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva je, pritom, saopštila da ne namerava da učestvuje na skupu. Pred završetak „ujediniteljskog sabora“ poglavar „nove crkve“ je izašao pred ljude koji su se okupili na Sofijskom trgu. Kao poglavara „nove crkve“ predstavio ga je Petro Porošenko. „Slava Bogu, čestitam“, rekao je Porošenko, koji je objavio da je formirana Ukrajinska autokefalna crkva. "Ovaj dan će ući, ili je već ušao u istoriju Ukrajine, kao dan stvaranja autokefalne pomesne ukrajinske crkve", izjavio je Porošenko. On je, takođe, rekao da će otputovati u Istanbul zajedno s novoizabranim poglavarom nekanonske crkvene strukture, gde očekuje da će od Carigradske patrijaršije dobiti priznanje autokefalnosti. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.