U Kijevsko-pečerskoj lavri se oglasilo zvono za uzbunu

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 10:27

U Kijevsko-pečerskoj lavri se oglasilo zvono za uzbunu

U Kijevo-Pečerskoj lavri čuje se "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC).

"Signal za uzbunu oglasio se pored crkve Rođenja Bogorodice. Molimo sve da se mole", navodi se na Telegramu.

U lavru su ranije stigli članovi komisije Nacionalnog istorijskog spomenika „Kijevsko-pečerska lavra“, kojima vernici ne dozvoljavaju da uđu na teritoriju lavre.

Sputnjik podseća Nacionalni istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spomenik "Kijevsko-pečerska lavra" naložio monasima kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) da napuste manastir do 29. marta. Kako je saopšteno, od ovog datuma prestaje da važi ugovor o zakupu zaključen 2013. godine, pa monasi moraju da napuste sve prostorije koje su im predate.

Sinod UPC objavio je 23. marta poziv najvišim arhijerejima, sveštenstvu i parohijanima crkve sa pozivom da zaštite njeno pravo da se nalazi u Kijevsko-pečerskoj lavri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVONA ZA UZBUNU U KIJEVSKO-PEČERSKOJ LAVRI! Vernici sprečili državnu komisiju da uđe u svetinju - narod brani pravoslavlje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023

U Kijevsko-pečerskoj lavri čuje se "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC)...Prethodno se bogosluženje odvijalo kao i obično, hram je pun naroda, kapije su otvorene za prolaz hodočasnika i automobila, saopštilo je informativno-obrazovno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.