U HRVATSKOJ OSVANULE OZNAKE NDH I BATALJONA AZOV: Skandal u Karlovcima, još jedno veličanje fašizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2022, 21:42

U HRVATSKOJ OSVANULE OZNAKE NDH I BATALJONA AZOV: Skandal u Karlovcima, još jedno veličanje fašizma

Hrvatske vlasti svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste

U predgrađu Turanj u Karlolvcu na uređaju za regulaciju rada semafora naslikana je oznaka Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) sa šahovnicom kakva se koristila u NDH i ekstremnodesničarskom puku Azov ukrajinske vojske.

Savez antifašistickih boraca i antifašista nazvao je ovaj incident veličanjem fašizma.

Oznake stoje na uredaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz državni put D1 nasuprot osnovne škole i to najmanje dva dana, rekao je predsednik udruženja antifašista Grada Karlovca Miroslav Delic, ujedno potpredsednik nacionalne organizacija SABH-a, koji ih je uocio danas i o tome obavestio širu javnost.

Delić je naveo da je razlog opetovanom velicanju ustaštva to što država ne sankcioniše ustaške uzvike i obeležja.

Taj zabrinjavajuci trend, upozorio je, vidljiv je i na svakom Tompsonovom koncertu, pa i na onom nedavnom u Karlovcu, gde tinejdžeri spremno pevaju i uzvikuju parole propalog fašistickog režima.

Delić kaže i da hrvatske vlasti svojim nečinjenjem puštaju da zlo raste i naglasio da nije slučajno to što je sada, uz ustaške simbole osvanuo i grafit Azov, što je, dodao je, naziv ultranacionalisticke jedinice u Ukrajini koja godinama održava kontakte s ekstremistickom scenom u inostranstvu.

- Na svakom državnom dogadaju redovno gledamo skandalozna ustaška obeležja kojima se slavi zločinački režim, navijači na stadionima svesno ili podsvesno podržavaju ksenofobicnu i rasističku ideologiju kroz pozdrav ''za dom spremni'' te pritom veličaju ustaški režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovečanstva u istoriji sveta - rekao je Delić.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.