U Donjecku pripadnici specijalnih jedinica prešli na stranu demonstranata

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Donjecku pripadnici specijalnih jedinica prešli na stranu demonstranata

13.04.2014. -

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica (bivši „Berkut“), koji su stili na pregovore pred zgradu Donjecke regionalne uprave unutrašnjih poslova, koju su blokirale pristalice federalizacije Ukrajine, su izjavili da podržavaju zahteve učesnika mitinga i da odbijaju da se potčine svojoj komandi u Kijevu.

Osim toga, pripadnici specijalnih policijskih jedinica su odbili da odu iz Donjecka u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Slavjansk, gde su demonstranti zauzeli zgradu uprave, prenose mediji.

„Mi nećemo rasterivati civile, jer ne želimo da se s njima postupa kao na Majdanu“, izjavio je jedan od pripadnika. „Mi se nećemo potčinjavati Kijevu, jer ne znamo ko je tamo legitiman“, dodao je specijalac.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Aktivisti zauzeli administrativne zgrade u Mariupolju i Jenakijevu

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2014, 09:59

14.04.2014. -..Nepoznate osobe su u nedelju posle mitinga za stvaranje Donjecke republike u gradu Mariupolju (Donjecka oblast Ukrajine) zauzeli Gradsku kuću, prenose mediji...Okupljeni građani oko zgrade skandiraju „Slavjansk, mi smo sa tobom“, „Refrendum“...Takođe, prema medijskim izveštajima,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.