U Azovskom moru oformljena operativna grupa za borbu protiv „piratstva Ukrajine“

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Azovskom moru oformljena operativna grupa za borbu protiv „piratstva Ukrajine“

U Upravi Azovsko-crnomorskog regiona "Rosribolovstvo" je oformilo operativnu grupu za sprečavanje piratstva iz Ukrajine, saopšteno je na sajtu Azovskog naučno-istraživačkog instituta za ribarstvo.

Nova struktura će koordinisati saradnju "Rosribolovstva" sa agencijama za kontrolu granica, kao i pružanja informacija o lokaciji plovila.

Šef lokalnog odelenja Igor Rulev je uverio da ribari mogu bez straha ploviti, jer se njihova bezbednost garantuje od strane Odeljenja granične kontrole FSB-a Rusije u Krasnodarskom rejonu i Republici Krim.

Uprava je već izdala preporuke vezane za ribolovne aktivnosti. Dakle, posada treba obavestiti graničare o isplovljavanju kao i o promeni lokacije plovila. U slučaju nužde, ribari moraju da komuniciraju na određenoj frekvenciji.

Prošle nedelje u Azovskom moru ukrajinski  graničari su zaplenili brod "Nord" sa deset članova posade. Svi mornari imaju ruske pasoše.

Brod je odvežen do luke Berdjansk, a moranrima je zabranjeno napuštanje broda.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.