Tužilaštvo traži visoke novčane kazne za aktivistkinje Femena

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži visoke novčane kazne za aktivistkinje "Femena"

Na suđenju aktivistkinjama ukrajinske feminističke grupe "Femen", tužilaštvo je danas zatražilo visoke novčane kazne zbog materijalne štete koju su počinile u pariskoj katedrali Notr Dam.

"Tražimo naknadu za moralnu i materijalnu štetu'', rekao je advokat koji je zastupao sveštenike crkve Notr Dam Loren Devolv.

Tužilac je zatražio kaznu od 1.500 evra za svaku od osam aktivistkinja po optužbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za oštećenje imovine.

Ukrajinske aktivistkinje su u februaru prošle godine snažno udarale ogromno crkveno zvono u katedrali Notr Dam kako bi izraze svoju ljutnju zbog suprotstavljanja Katoličke crkve istopolnim (gej) brakovima i "proslavile ostavku pape Benedikta XVI", prenela je agencija AP.

Na suđenju, tužilaštvo je zatražilo suspenziju kazni protiv čuvara katedrale, koji su morali da primene silu da bi uklonili Ukrajinke iz katedrale, a koji su optuženi za nasilje.

Osam aktiviskinja grupe "Femen" u toplesu su, 12. februara prošle godine, protestovale unutar katedrale Notr Dam u Parizu.

Ona su ušle u gotsku katedralu obučene u duge kapute pre nego što su se svukle blizu oltara i pokazale svoja ocrtana tela sa natpisima "kriza vere" i "ne više papa".

AP navodi da će francuski sud izreći presude članicama grupi "Femen" 10. septembra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatražene novčane kazne za "Femen"

Izvor: B92, 10.Jul.2014, 00:29

Pariz -- Na suđenju aktivistkinjama ukrajinske feminističke grupe "Femen", tužilaštvo je zatražilo novčane kazne zbog materijalne štete načinjene u katedrali Notr Dam..."Tražimo naknadu za moralnu i materijalnu štetu'', rekao je advokat koji je zastupao sveštenike crkve Notr Dam Loren Devolv...Tužilac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.