Turistički biseri Ukrajine

Izvor: Politika, 28.Avg.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički biseri Ukrajine

„Turistički biseri Ukrajine – turistički Kijev“ naziv je izložbe fotografija koja je otvorena u „Kući legata”. Postavka obuhvata oko 50 fotografija, od kojih je polovina posvećena glavnom gradu Ukrajine -Kijevu, dok su na ostalim slikama lepote Karpata, Krima i Dnjepra. Prikazani su spomenik Ćirilu i Metodiju, kuće-muzeji, ulica u jednom selu sa narodnom arhitekturom, ženski manastir, Hotinska tvrđava iz 13 veka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ruševine drevnih gradova...

Ambasador Ukrajine Viktor Nedopas je na otvaranju postavke naglasio da je izložba, pored turističke i kulturne prezentacije, posvećena 21. godišnjici nezavisnosti Ukrajine, kao i desetoj godišnjici bratskog sporazuma između Kijeva i Beograda. On je podsetio da Ukrajina ima bogatu istoriju i kulturu, koja je formirama pod različitim uticajima i da će posetociu naredne dve nedelje, koliko će izložba biti otvorena, biti u prilici da osete bogatu turističku ponudu, upoznaju se sa zanimnjivom arhitekturom i prelepom prirodom te istočnoslovenske zemlje.

Zoran Alimpić, zamenik predsednika Skupštine grada, izrazio je zadovoljstvo što će Beograđani moći da se upoznaju sa turističkim potencijalima te bratske zemlje.

– Srbija i Ukrajina su bratske zemlje. Kijev i Beograd subratski gradovi, koji već deset godina imaju i neguju sporazum o saradnji. Ukrajina je zemlja u koju mali broj naših građana putuje, ali nas sa tom zemljom vezuju bliske veze iz prošlosti – rekao je Alimpić.

Organizatori izložbe su želeli da pokažu i da Kijev nije samo grad crkava i lepih parkova, već i moderna i razvijena metropola, kao i da postavkom daju podsticaj razvoju odnosa ovog grada i Beograda.

D. D. K.

objavljeno: 28.08.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turistički biseri Ukrajine u Beogradu

Izvor: B92, 28.Avg.2012

Izložba fotografija "Turistički biseri Ukrajine - Turistički Kijev", sinoć je otvorena u galeriji "Kuće legata" u Beogradu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.