Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčinov: Važno je da u ofanzivi na Donbas ne zaboravimo gde je granica

Ukrajinska vojska u Donbasu mora „metar po metar, kilometar po kilometar da se kreće na istok“, „glavno je da ne zaboravi gde je granica“, izjavio je sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine Aleksandar Turčinov.
Ukrajinska vojska oko sat vremena poštovala primirje koje je počelo u ponoć
„Prošla godina je bila prva kada nismo dali ni metar zemlje, već naprotiv, zauzeli smo desetine kilometara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Zato smatram da je naš zadatak da metar po metar, kilometar po kilometar, sa najmanjim gubicima napredujemo na istok. I glavno je da ne zaboravimo gde je granica“, izjavio je Turčinov u intervjuu za Bi-Bi-Si Ukrajina, odgovarajući na pitanje kada se i kako može završiti vojna operacija u Donbasu.
Treba napomenuti da je Rusija više puta pozivala vlasti u Kijevu da poštuju Minski sporazum i preuzete obaveze na osnovi dokumenta koji je potpisao ukrajinski predsednik Petar Porošenko. Prema sporazumu pristup ukrajinsko-ruskoj granici vlasti Ukrajine mogu dobiti čim se regulišu sva pitanja oko Donbasa i njegovog posebnog statusa u sastavu Ukrajine.
Porošenko: Rusija je spremna da prizna DNR i LNR
A kada Turčinov govori o „desetinama kilometara“, misli na „sive zone“, odnosno prostor između zaraćenih strana koji je predviđen sporazumom iz Minska i gde ne može biti teškog naoružanja, koji je ukrajinska vojska zauzimala, kršeći Minski sporazum.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Iz DNR odgovorili na reči Turčinova o ofanzivi u Donbasu

Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017

Izjava rukovodioca Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine o neophodnosti ofanzive ukrajinske vojske u Donbasu pokazuje da Kijev krši Minski sporazum, izjavio je u petak novinarima zamenik komandanta operativne komande samoproklamovane Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.. Turčinov:...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.