Turčinov: Razgovori bolji od rata

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčinov: Razgovori bolji od rata

Kijev -- Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov isitče da su bilo kakvi razgovori o ukrajinskoj krizi bolji od rata.

Turčinov je to rekao komentarišući zajedničku izjavu iz Ženeve usvojenu nakon sastanka diplomata EU, SAD, Rusije i Ukrajine navodeći da je ta izjava samo korak ka mirovnim pregovorima o krizi u Ukrajini. "Izjava nije dala odgovore na mnoga pitanja. Ali bilo kakvi razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bolji od rata", rekao je Turčinov za ukrajinsku televiziju, a preneo Itar-tass.

"Prvi korak ka mirovnim pregovorima je učinjen. Vreme će pokazati koliko su iskrene te izjave bile", dodao je on.

Sekretar za medije ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je u petak za TV kanal "Rusija 1" da je Kremlj zadovoljan rezultatima sastanka u Ženevi o rešavanju političke krize u Ukrajini ali da oni tek treba da budu detaljno analizirani.

Šefovi diplomatija Rusije, Ukrajine, SAD i EU usvojili su na sedmočasovnom mirovnom sastanku u Zzenevi u četvrtak zajedničku izjavu o situaciji u Ukrajini i početnim koracima za smirivanje tenzija i povratku bezbednosti za sve gradjane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.