Tuča zbog ruskog jezika

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča zbog ruskog jezika

Poslanici ukrajinskog parlamenta potukli se tokom rasprave o zakonu kojim bi se dozvolila upotreba ruskog jezika u institucijama u pojedinim delovima zemlje.

U ukrajinskom parlamentu došlo je do tuče između poslanika tokom rasprave o zakonu kojim bi se dozvolila upotreba ruskog jezika u sudovima, bolnicama i ostalim institucijama od javnog značaja koje se nalaze u regijama gde se inače govori taj jezik.

Tuča je izbila između pripadnika prozapadne opozicije koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajinu i poslanika partije ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, koja glavnu podršku ima u istočnom delu zemlje, u kojem se govori ruski.

Opozicioni poslanik Mikola Petruk dobio je udarac u lice i obliven krvlju prebačen je u bolnicu. Opozicija zahteva istragu o ovom incidentu.

Ukrajina je duboko podeljena između svojih regija u kojima se govori ruski - južne i istočne, i zapadne u kojoj se govori ukrajinski.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.