Trudo okrivio Rusiju: Direktna posledica invazije

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 18:48

Trudo okrivio Rusiju: "Direktna posledica invazije"

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da je uništenje brane Kahovka u Ukrajini, koje je izazvalo poplave, "direktna posledica" ruske invazije.

Trudo nije otišao toliko daleko da direktno okrivi Moskvu za eksploziju koja je uništila branu hidroelektrane na Dnjepru dok dva zaraćena tabora odbacuju odgovornost za ovu katastrofu.

Poplave koje su usledile zahvatile su i područja pod ukrajinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolom i ona pod ruskom okupacijom na obe obale reke ubivši nekoliko ljudi i povredivši na desetine.

"Svi smo videli štetu prouzrokovanu urušavanjem brane hidroelektrane Kahovka... Ovo je direktna posledica rata koji je započela Rusija", rekao je Trudo.

Podsetimo, Trudo je danas stigao u iznenadnu posetu Kijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.