Tri vojnika ubijena na istoku Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri vojnika ubijena na istoku Ukrajine

Tri ukrajinska vojnika su ubijena i tri ranjena u sukobima sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, rekao je danas portparol ukrajinske vojske.

"U poslednja 24 časa izgubili smo tri vojnika a tri su ranjena", rekao je vojni portparol Andrij Lisenko na konferenciji za štampu.

On je rekao da su dva vojnika ubijena u Adivki a jedan kod Nevelske, dva sela koja se nalaze nekoliko kilometara od pobunjeničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uporišta Donjecka na istoku zemlje.

Juče je drugi vojni portparol javio da je u prethodna 24 časa poginulo sedam vojnika, što je najteži dnevni bilans nastradalih od kraja maja.

Pobunjenici iz samoproklamovane Narodne republike Donjeck, saopštili su da je u vatri koju su ispalile ukrajinske snage povređena dva civila u noći od nedelje na ponedeljak, prenela je danas njihova zvanična novinska agencija.

U istočnoj Ukrajini se poslednje dve godine vodi sukob između vojske i proruskih separatista, koje prema navodima Kijeva i Zapada, podržava Rusija, što Moskva demantuje.

Kijev i pobunjenici potpisali su niz prekida vatre ali se sukobi nastavljaju. Od početka neprijateljstva u aprilu 2014. ubijeno je gotovo 9.500 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sukobi u Ukrajini još traju, poginula tri vojnika

Izvor: B92, 25.Jul.2016

Kijev -- Tri ukrajinska vojnika su ubijena i tri ranjena u sukobima sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, rekao je portparol ukrajinske vojske..."U poslednja 24 časa izgubili smo tri vojnika a tri su ranjena", rekao je vojni portparol Andrij Lisenko na konferenciji za štampu...On je rekao da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.