Tri ukrajinska vojnika poginula na istoku zemlje

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2016, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri ukrajinska vojnika poginula na istoku zemlje

KIJEV - Ukrajinske vlasti saopštile su danas da da su tri vojnika ubijena a dva ranjena u regionu Donbas na istoku zemlje u eksploziji automobila u kojem su bili. Portparol ukrajinske vlade rekao je još 12 pripadnika oružanih snaga povređeno u više incidenata. Uprkos sporazumima o primirju, na istoku Ukrajine sporadično izbijaju sukobi, a u zoni sukoba je postavljen velikih broj mina. Zasad nije poznato da li eksplozija u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su poginuli vojnici posledica nagazne mine. Više od 9.000 ljudi ubijeno je na istoku Ukrajine od izbijanja sukoba u aprilu 2014. kada su proruski separatisti preuzeli kontrolu nad delovima istoka Ukrajine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ukrajina: Pojačne borbe na istoku zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2016, 12:30

Ukrajinska vlada optužila je proruske separatiste na istoku zemlje da se koriste oružjem jakog kalibra...Borbe su se posljednjih tjedana ponovno pojačale...Kijev je saopćio da su separatisti korsitilei višecjevni bacač raketa "Grad"  i gadjali položaje ukrajineke vojske u blizini Donjecka...Novinska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.