Trebalo mu je 15 godina da renovira kuću, a rezultat je neverovatan

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebalo mu je 15 godina da renovira kuću, a rezultat je neverovatan

Penzioner iz Ukrajine i zaljubljenik u umetnost Vladimir Čajka odlučio je da kuću pretvori u stari francuski zamak. Petnaest godina je radio na tom projektu dok ga nije doveo do savršenstva.

Vladimir je na svojoj kući radio poslednjih 15 godina, a uredio je svoju trospratnicu tako da izgleda kao da je iz 17. i 18. veka. Inspiraciju je crpio iz zamaka poznatih grofova.

Kaže da ga je oduvek fascinirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnji dizajn dvoraca, a kako je radio godinama na gradilištu imao je volju, znanje i iskustvo potrebno za redizajn kuće.

Na sve ovo ga je podstakla nesreća koju je doživeo 1997. godine zbog koje je morao rano da se penzioniše. To mu je ostavilo dosta slobodnog vremena, pa je počeo da razmišlja o dekoraciji kuće. Proučavao je francuske zamke i nabavljao jeftine materijale u čemu su mu pomagali i prijatelji.

Koliko je bio uporan svedoči činjenica da je jedan sprat menjao četiri puta dok nije bio potpuno zadovoljan. Njegov rad postao je popularan u Kijevu, pa mnogi dolaze kod njega kako bi fotrografisali unutrašnjost kuće, dok mladenci traže da se u baš njegovom domu fotografišu.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.