Totalno uništenje Rusije?

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 20:15

Totalno uništenje Rusije?

Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, pozvao je na uništenje Rusije, nazivajući pregovore Moskve i Kijeva "nedostojnim".

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je napomenula da im je Kijev uveo zabranu na zakonodavnom nivou. Volodimir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zelenski je izjavio da je dobio signale od zapadnih partnera da Rusija želi direktne razgovore i predložio javni format.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov napomenuo je da Vašington, po želji, može mnogo da uradi, uključujući i uticaj na Kijev u smislu većeg poštovanja. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija uvek govorila da je otvorena za pregovore o Ukrajini, ako Kijev sazri, onda će biti traženi posrednički napori onih koji nude.

"Samo ih treba uništiti da oni kao država prestanu da postoje u granicama u kojima sada postoje... Oni su samo varvari. A kada kažete da treba da sednete za isti sto sa ovima varvari i pričaju o nečemu, ja to smatram nedostojnim našeg naroda", rekao je Danilov na Kijevskom bezbednosnom forumu.

Danilov je ranije izjavio i da ruski jezik treba u potpunosti da nestane sa teritorije Ukrajine, a da je narativ o potrebi da se dođe do razumevanja sa Ukrajincima koji govore ruski veoma opasan za državu. Istovremeno, Putin je ranije rekao da je pitanje ukidanja ukrajinskog jezika u Ruskoj Federaciji samo po sebi nezakonito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.