Totalni obrt? Rusi gube rat

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 15:09

Totalni obrt? "Rusi gube rat"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je pokušaj državnog udara šefa Vagnera u Rusiji "u velikoj meri uticao na moć Rusije na bojnom polju".

On smatra i da bi mogao biti od koristi za kontraofanzivu Ukrajine.

"Oni gube rat. Nemaju više pobeda na ratištu u Ukrajini, pa počinju da traže krivca", rekao je on na konferenciji za novinare španskih medija koja je održana juče u Kijevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi Si-En-En.

Prigožinova pobuna bi mogla da bude korisna u ranim fazama ukrajinske kontraofanzive, dodao je on. "Moramo iskoristiti ovu situaciju da potisnemo neprijatelja iz naše zemlje“, rekao je on.

Zelenski je rekao da kontraofanziva neće biti brza jer ceni ljudske živote.

"Svaki metar, svaki kilometar se plaća životima... Možete nešto da uradite veoma brzo, ali ratište je potpuno minirano“, rekao je on. "Ljudi su naše blago. Zato smo veoma oprezni“.

Zelenski je takođe tvrdio da je 21.000 Vagnerovih plaćenika ubijeno na istoku Ukrajine. On nije precizirao o kom periodu je reč.

"Najmoćnija grupa Vagnerovaca bila je u istočnoj Ukrajini", rekao je Zelenski.

"Naše trupe su samo u istočnoj Ukrajini ubile 21.000 Vagnerovaca, a ranile njih 80.000“, dodao je on. "Ovo su bili ogromni gubici za Vagnera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.